Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eckstein: UDMR este privită ca o femeie cu moravuri uşoare

eckstein-udmr-este-privita-o-femeie-moravuri-usoare.jpg

Peter Eckstein Kovacs consideră că UDMR nu trebuie să se ancoreze în PDL.

UDMR nu trebuie să se ancoreze în PDL. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România nu va părăsi această coaliţie, până la alegeri, iar ulterior va avea oportunitatea să discute şi cu celelalte partide. Declaraţiile au fost făcute la RFI de fostul consilier prezidenţial, Peter Eckstein Kovacs.

Întrebat dacă UDMR ar trebui să lase uşa deschisă Uniunii Social Liberale, Peter Eckstein Kovacs a răspuns: "Este o întrebare retorică eternă în cazul UDMR-ului. UDMR-ul este apostrofat de mulţi că ar fi o femeie cu moravuri uşoare, care se alătură cam tuturor partidelor, în afară de PRM, când este curtată de aceste partide! Cert este că UDMR-ul nu are un profil politic foarte conturat, pentru că şi ungurii sunt adepţii diferitelor curente politice".

Peter Eckstein Kovacs crede că UDMR nu ar trebui să se ancoreze în PDL. "Eu cred că a ne ancora… ne-am uni, dacă vreţi, cu PDL-ul, nu cred că acest lucru este de dorit. Pe de altă parte, UDMR-ul şi-a cam respectat înţelegerile, fie că le-a făcut cu PNL sau cu PDL. Deci eu cred că până la alegeri, care oricum sunt apropiate, UDMR-ul nu va părăsi această coaliţie, iar după alegeri, cred că va avea oportunitatea, dacă va fi dorită, să discute şi cu celelalte partide", declară fostul consilier prezidenţial.

Peter Eckstein Kovacs, intervievat de Cosmin Ruscior, despre UDMR