Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ecologiştii din Republica Moldova sunt alarmaţi de situaţia din domeniul protecţiei mediului înconjurător

200806-5018.jpg

Ecologiştii din Republica Moldova sunt alarmaţi de situaţia din domeniul protecţiei mediului înconjurător

Ingrijorătoare - iată cum califică ecologiştii din Republica Moldova situaţia în domeniul protecţiei mediului înconjurător. Potrivit lor, Guvernul Republicii Moldova alocă de zece ori mai puţini bani pentru problemele ecologice decat ar fi nevoie. Aceștia au tras un semnal de alarmă în contextul în care, pe 5 iunie, este marcată Ziua Internaţională a Protectiei Mediului.

Ecologiştii independenţi din Republica Moldova cer autorităţilor să acorde o mai mare atenţie problemelor de mediu. Preşedintele filialei Chişinău a Mişcării Ecologiste, Vladimir Garaba a declarat la RFI că în ultimii 8 ani, finanţarea în domeniul mediului s-a redus de câteva ori: (audio)

Calitatea proastă a apei şi erodarea solurilor sunt două cele mai mari probleme în domeniul mediului ambiant din Republica Moldova. Ultimele statistici arată că 90 la sută din fântânile din ţară au apă care nu corespunde normelor sanitare, iar oamenii îşi riscă sănătatea şi chiar viaţa atunci când o consumă. Situaţia poate fi îmbunătăţită, spun ecologiştii, şi asta doar asigurând o conlucrare viabilă între autorităţi şi societatea civilă.

Chisinau, Ilona Spataru

04/06/2008; 13h00