Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eliminarea lui Ben Laden, "un semnal bun" pentru Occident

Uciderea liderului terorist Osama ben Laden este "un semnal bun pentru lumea occidentală", spune la RFI preşedintele PSD, Victor Ponta. El crede însă că "nu prin uciderea unei persoane se opreşte un fenomen".

Victor Ponta speră ca reacţiile lumii islamice să nu fie "rele". "Mie îmi place ca cei care… criminali, ucigaşi, ce sunt ei, cei care încalcă legea să fie judecaţi. Dar oricum, cred că este un semnal bun pentru lumea occidentală. Sper ca reacţiile în lumea islamică să nu fie atât de rele cum ni le putem imagina în acest moment", declară preşedintele social-democrat.

Terorism

Victor Ponta, preşedintele PSD

AscultăDownload

Liderul PSD apreciază că "nu prin uciderea unei persoane se opreşte un fenomen, iar terorismul islamic, pentru că despre el vorbim este un fenomen mondial deja".

"Mi-e teamă că toată evoluţia din Africa de Nord, din Orientul Apropiat va crea şi mai multă instabilitate şi cu atât mai mult mi-aş dori ca România să-şi găsească poziţia diplomatică, poziţia politică pe plan internaţional, care să-i permită până la urmă să-şi apere propriile interese", continuă Ponta.

Preşedintele PSD mai afirmă că terorismul va exista şi fără Osama ben Laden: "Nu cred că prin uciderea unei persoane - sigur că era vorba de un simbol al răului, un simbol negativ - dar fenomenul există încă şi va continua. E una din marile provocări ale viitorului".

Cel mai temut terorist din lume a fost omorât: liderul reţelei al-Qaida, Osama ben Laden a fost ucis în urma unei operaţiuni americane în Pakistan. Anunţul a venit de la preşedintele american, Barack Obama.