Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emil Boc câştigă Primăria Cluj-Napoca, USL contestă rezultatul

emilboc.jpg

Emil Boc câştigă Primăria Cluj-Napoca, USL contestă rezultatul

Liderul PDL, Emil Boc redevine primar al Clujului cu 40,61% din voturi, în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a întrunit 39,53%, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.

Diferenţa dintre cei doi este de 1.423 de voturi iar Emil Boc reuşeşte să obţină un nou mandat de primar. USL contestă însă rezultatul şi cere renumărarea voturilor din toate cele 159 de secţii de votare din oraş.

Purtătorul de cuvânt al USL Cluj, Ana Danciu, a declarat, luni seară, pentru agenţia Mediafax, că reprezentanţii USL reclamă "fraudarea masivă" a alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi susţin că vor prezenta şi probele aferente.

Şi contracandidatul lui Emil Boc,  Marius Nicoară a acuzat modul în care au fost numărate voturile: “USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit în ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de către Emil Boc şi echipa sa.

Între orele 3.30 şi 5.30 a circulat taxiuri la secţii, nesunate de preşedinţii secţiilor de votare, taxiuri care veneau şi aşteptau.

Preşedinţii ştiau că trebuie să iasă, se urcau în taxiuri neînsoţiţi de nimeni şi modificau pe drum procesele-verbale, predându-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM în care apar diferenţe de 200 de voturi. Am cerut BEM renumărarea voturilor din 12 secţii de votare în care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a forţat o fraudă şi a protejat-o. Fraudarea a fost masivă", a spus Nicoară.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca.

Boc: Cea mai frumoasă expresie este cea din popor, că "un ochi râde, altul plânge"

Fostul premier Emil Boc, redevenit primar al Clujului în urma alegerilor de duminică, a mulţumit clujenilor pentru "imensa onoare" pe care i-au acordat-o, adăugând că, în acelaşi timp, resimte şi o mare responsabilitate şi că, împreună cu echipa PDL, va pune în practică proiectele anunţate în campanie pentru a schimba în bine faţa Clujului, în condiţiile în care au demonstrat că pot face acest lucru.

În acelaşi timp, fostul premier s-a arătat dezamăgit de pierderea Consiliului Judeţean de către Alin Tişe.

"Îmi este foarte greu să-mi găsesc acum cuvintele. Cea mai frumoasă expresie este cea din popor, că «un ochi râde, altul plânge", a spus Emil Boc.