Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Emil Boc a găsit vinovaţii în cazul Ridzi

boc-emil-guvern.jpg

Premierul Emil Boc

PSD, PNL şi PDL sunt la fel de vinovate pentru votul Camerei Deputaţilor în cazul Ridzi. A spus-o premierul Emil Boc, joi, 16 decembrie. Boc precizează că va avea o discuţie în partid, pentru a analiza această situaţie, după care va face declaraţii pe acest subiect.

"De votul din Parlament în cazul Monica Ridzi sunt la fel de vinovate PSD, PNL şi PDL, pentru că a fost un vot secret şi acolo, la procentul de 109 împotriva ridicării imunităţii, sunt şi PDL şi PSD şi PNL. În măsura în care are şi PDL o problemă, au şi celelalte două formaţiuni, care declară una şi fac altceva. Noi vom avea o discuţie în partid, prefer întotdeauna să am o analiză în partid, după care voi face declaraţii", afirmă preşedintele PDL.

De partea sa, preşedintele PSD, Victor Ponta spune că preşedintele Traian Băsescu "a coordonat" votul Camerei Deputaţilor, împotriva extinderii cercetării penale a deputatului PDL, Monica Iacob- Ridzi.

"Este clar că Traian Băsescu a coordonat votul de protecţie a Monicăi Iacob-Ridzi, pentru a nu dezvălui în justiţie adevăratul destinatar al sumelor deturnate. Elena Băsescu şi-a făcut campanie cu banii deturnaţi de Iacob-Ridzi. Este clar că el a coordonat votul, este clar că îşi asumă, este clar că nu mai este decât preşedintele hoţilor şi hoaţelor din PDL", susţine Ponta.

Amintim, plenul Camerei Deputaţilor a respins prin vot cererea procurorilor DNA privind extinderea cercetării penale în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi. De asemenea, deputaţii au respins şi cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind o percheziţie informatică în acelaşi dosar.