Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emil Boc la RFI, despre MCV: Tot ce am acumulat bun pe justiţie se prăbuşeşte ca un castel de nisip

emil-boc-rfi-mcv-tot-ce-am-acumulat-bun-justitie-se-prabuseste-un-castel-nisip.jpg

Raportul MCV urmează să fie publicat miercuri, 18 iulie.

România a devenit oaia neagră a UE. Toate progresele din ultimii trei ani inclusiv pe linia MCV au fost distruse în două luni de guvernare USL. Tot ce s-a clădit în privinţa Schengen se scufundă şi se amână iarăşi nedefinit. Declaraţiile au fost făcute la RFI de fostul premier, Emil Boc, primar al Clujului.

Emil Boc susţine că "limbajul actualei guvernări este dublu, una se spune în ţară, altceva se spune în exteriorul ţării. Acesta a fost şi motivul pentru care Comisia Europeană a fost extrem de tranşantă şi a solicitat explicaţii categorice cu privire la atacurile realizate la adresa statului de drept şi a democraţiei din România de către actuala guvernare".

Fostul premier, Emil Boc, constată că România a devenit "oaia neagră" a Uniunii Europene: "Toate progresele pe care România le-a făcut în ultimii trei ani de zile, atât în plan economic, cât şi în plan politic pe justiţie şi mă refer la MCV au fost practic distruse în aceste două luni de guvernare de către USL, România devenind practic oaia neagră a UE. Dintr-o ţară model, apreciată şi respectată pentru deciziile economice de stabilitate în timp de criză, am ajuns oaia neagră a Uniunii Europene. Acest rău produs, cu greu va fi recuperat de România în anii care vor urma".

Emil Boc crede că "răul produs României nu va fi recuperat o bună parte de timp de acum înainte. Tot ce am acumulat bun pe justiţie în ultimii ani se prăbuşeşte ca un castel de nisip. Tot ce am clădit în aceşti ani pe linia Schengen şi ne pregăteam în toamnă să primim acceptul pe Schengen pe partea aeriană şi maritimă din nefericire se scufundă şi se amână iarăşi nedefinit".

 
Emil Boc, intervievat de Cosmin Ruscior, despre raportul MCV şi referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu