Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Escrocul american Bernard Madoff se află după gratii

200903-10457.jpg

Escrocul american Bernard Madoff se află după gratii

Ce e cuprins în actul de acuzare reprezintă doar partea vizibilă a iceberg-ului, şi mai rămâne enorm de făcut pentru a scoate la lumina reţeaua de complicităţi care a facilitat aceasta crimă.

Imaginea apare, într-un alt context, într-o declaraţie a avocatului David Kelley, care reprezintă câteva victime ale escrocului: „Ce e cuprins în actul de acuzare reprezintă doar partea vizibilă a iceberg-ului, şi mai rămâne enorm de făcut pentru a scoate la lumina reţeaua de complicităţi care a facilitat aceasta crimă".

În noiembrie trecut, Madoff avea 4.800 de clienţi instituţionali şi individuali care-i încredinţaseră un total de 64,8 miliarde. Anchetatorii au dat, până acum, de urma unui singur miliard. Procedura de la tribunalul federal new-yorkez a durat în jur de 70 de minute, zece dintre ele consumate de vinovat, care, într-o declaraţie atent calibrată, şi-a mărturisit ruşinea şi profundul regret pentru faptele pe care le-a săvârşit începând din anii 1980.

11 capete de acuzare au fost detaliate ieri, pentru care Madoff, în vârstă de 70 de ani, poate primi, pe 16 iunie, când se va pronunţa sentinţa, până la 150 de ani închisoare.

Spre satisfacţia celor 200 de spectatori din sală, şi altor sute înghesuiţi în faţa ecranelor din sala paşilor pierduţi, judecătorul a anulat cauţiunea şi l-a trimis pe Madoff direct la puşcărie.

SUA; Radu Tudor

13 martie 2009 (08:45)