Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fenechiu: Meleşcanu va avea o carieră scurtă la SIE!

fenechiu-melescanu-va-avea-o-cariera-scurta-sie.jpg

Senatorul PNL, Teodor Meleşcanu, propus de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de director al SIE.

Vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu, spune la RFI că partidul său nu are de ce să se simtă flatat de nominalizarea liberalului Teodor Meleşcanu la şefia SIE. "Suntem o adevărată pepinieră de cadre pentru Traian Băsescu. De asta să ne simţim flataţi?", se întreabă liderul liberal. El mai declară că Meleşcanu "va avea o carieră scurtă" la Serviciul de Informaţii Externe.

Relu Fenechiu se arată dezamăgit că Teodor Meleşcanu a acceptat postul de director al SIE. "Îl cunosc pe domnul Meleşcanu, îl cunosc de mulţi ani, am participat la multe acţiuni comune, dar dat fiind părul dumnealui alb şi preţuirea pe care o aveam pentru dumnealui, nu mă aşteptam la un astfel de gest, pentru că suntem totuşi într-un adevărat război, iar dumnealui la final de carieră acum cred că nu trebuia să se complacă în această alianţă cu Traian Băsescu. Dacă nu ar fi fost un membru important al PNL, un membru respectat al PNL, putea să facă orice cu cariera dumnealui. Dar aici, măcar simplul fapt că nu a discutat cu colegii, să ceară o părere, mi se pare sub demnitatea unui om de statura şi chiar de vârsta lui Teodor Meleşcanu", spune vicepreşedintele PNL.

 

"De ce să ne simţim flataţi?"

 

Ar trebui să se simtă măgulit PNL că un membru important al partidului a fost propus pentru şefia SIE? Relu Fenechiu e convins că nu e cazul: "Suntem o adevărată pepinieră de cadre pentru Traian Băsescu: i-am furnizat fostul director la SIE, actualul comisar european, actualul ministru al Justiţiei şi acum şi noul director la SIE. De asta să ne simţim flataţi?".

Relu Fenechiu declară că "domnul Meleşcanu va avea o carieră scurtă în această funcţie", în care îi urează totuşi succes.

Teodor Meleşcanu a anunţat luni seară că se autosuspendă din PNL, dar preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu, a declarat apoi că senatorul va fi dat afară din partid.

Relu Fenechiu spune că "autosuspendarea din PNL este o poveste frumoasă". "Nu există instituţia autosuspendării în statutul PNL, motiv pentru care la prima şedinţă sunt convins că se va vota în unanimitate excluderea domnului Meleşcanu din partid", afirmă vicepreşedintele liberal.

 
Relu Fenechiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre nominalizarea lui Teodor Meleşcanu la şefia SIE