Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Flutur: Parteneriatul Oprescu-USL, o ciudăţenie de toamnă!

flutur-parteneriatul-oprescu-usl-o-ciudatenie-toamna.jpg

Gheorghe Flutur ironizează parteneriatul dintre USL şi Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei.

Prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, spune la RFI că parteneriatul dintre Sorin Oprescu şi USL pentru Primăria Capitalei este o "ciudăţenie de toamnă", un "artificiu" şi un "by-pass politic".

Parteneriatul USL-Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei a fost anunţat oficial luni, 19 septembrie. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută de către co-preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, la care a participat şi primarul Capitalei.

"O să-mi depun candidatura la alegerile viitoare în calitate de independent sprijinit de USL", spune Oprescu.

Prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, ia anunţul ca pe "o ciudăţenie de toamnă". "E o ciudăţenie de toamnă, pe care văd că o anunţă USL-ul, din lipsă de candidaţi. Probabil, conflictele interne, supărările Partidului Conservator din această uniune socialistă, neînţelegerile din mai multe zone, de la Iaşi, de la Buzău îi fac să fie mai prudenţi şi probabil că şi Sorin Oprescu n-a vrut să intre în această formaţiune, ăsta cred că este semnalul şi a ales varianta asta de parteneriat", explică Flutur.

El afirmă că USL e pregătit de "implozie": "E mult până la alegerile locale de anul viitor pentru un USL care pare a fi pregătit de implozie".

"Nu ne interesează aceste artificii sau by-pass-uri, ca să vorbesc şi-n termeni medicali de-ai domnului Oprescu, by-pass-uri politice legate de Primăria Capitalei din partea uniunii socialiste", conchide Gheorghe Flutur.

 
Gheorghe Flutur, intervievat de Cosmin Ruscior, despre parteneriatul dintre Sorin Oprescu şi USL