Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fonduri deblocate pentru Bulgaria

Comisia Europeană a deblocat o parte a fondurilor europene destinate Bulgariei prin programul PHARE şi suspendate anul trecut deoarece autorităţile bulgare nu au reuşit să combată eficient corupţia. Bulgariei i s-a permis astfel să finanţeze, pentru moment din propriu buget, proiecte prin acest program de preaderare în valoare de 340 de milioane de euro.

Comisia Europeană a deblocat o parte a fondurilor europene destinate Bulgariei prin programul PHARE şi suspendate anul trecut deoarece autorităţile bulgare nu au reuşit să combată eficient corupţia.

Bulgariei i s-a permis astfel să finanţeze, pentru moment din propriu buget, proiecte prin acest program de preaderare în valoare de 340 de milioane de euro.

Autorităţile pot finanţa numai contractele încheiate până în iulie 2008, când Comisia Europeană a interzis unui număr de două agenţii să mai gestioneze fondurile PHARE.

Comisia Europeană a suspendat în noiembrie anul trecut fonduri în valoare de 220 de milioane de euro prin programul PHARE, destinate să ajute Bulgaria în procesul său de aderare prin finanţarea proiectelor de infrastructură şi prin consolidarea instituţiilor şi a legislaţiei.