Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fostul dictator libian a fost înmormântat

Fostul lider libian Muammar Kadhafi a fost înhumat în aceastã dimineaţă, într-o zonă din deşert. Informaţia vine de la surse din Consiliul Naţional de Tranziţie libian (CNT) citate de site-ul Al-Jazeera.

Sursele citate de site-ul Al-Jazeera susţin cã alături de Muammar Kadhafi a fost înhumat şi fiul său, Moutassim, precum şi fostul ministru al Apãrãrii. Surse din CNT au afirmat că membri ai tribului fostului lider libian au citit rugăciuni în cursul ceremoniei, pentru a marca momentul înhumării. 

Trupul neînsufleţit al lui Kadhafi fusese ridicat luni seară din morga din Misrata unde fusese transportat săptămâna trecută şi dus într-un loc necunoscut. Cadavrul fiului său Mutassim şi cel al fostului comandant al armatei, care se aflau alături de cel al colonelului Kadhafi, au fost, de asemenea, mutate, potrivit unor surse citate de Sky News.

Mii de libieni au stat la coadă pentru a vedea cadavrul în descompunere al fostului lor lider, până când doi oficiali ai Consiliului Naţional de Tranziţie au ordonat încetarea expunerii publice.

Pe de altã parte CNT anunţă crearea unei comisii de anchetă asupra circumstanţelor morţii lui Muammar Kadhafi.  Fostul lider libian Muammar Kadhafi a fost ucis sãptãmâna trecutã, în circumstanţe neclare, existând suspiciuni că a fost împuşcat de combatanţi ai CNT imediat după ce fusese capturat. Alte surse susţin că a murit din cauza rănilor pe care deja le avea în momentul capturării.