Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Frauda Madoff loveşte în bănci şi ONG-uri

200812-8759.jpg

Frauda Madoff loveşte în bănci şi ONG-uri

Cazul de fraudă Madoff afectează băncile şi chiar organizaţiile neguvernamentale din mai multe ţări. Frauda estimată la 50 de miliarde de dolari s-a răspândit la nivel global, afectând până şi asociaţii de caritate.

Cazul de fraudă Madoff afectează băncile şi chiar organizaţiile neguvernamentale din mai multe ţări.
Frauda estimată la 50 de miliarde de dolari s-a răspândit la nivel global, afectând până şi asociaţii de caritate.
Mari bănci europene, printre care HSBC, Banco Santander, BNP Paribas, Societe Generale, Natixis, UniCredit sau Royal Bank of Scotland au anunţat expuneri care totalizează aproape şase miliarde de euro pe fondurile de investiţii administrate de Bernard Madoff, fost preşedinte al bursei Nasdaq, informează Mediafax.
Una dintre cele mai mari bănci japoneze, Nomura Holdings estimează pierderi de sute de milioane de dolari.
Madoff a fost arestat sub acuzaţia că a derulat o "schemă piramidală", prin care a provocat pierderi de 50 de miliarde de dolari.
Sistemul bancar din Statele Unite pare în siguranţă. Frauda a afectat în schimb lumea sportului. Compania Sterling Equities, acţionarul majoritar al echipei de baseball New York Mets are conturi administrate de Bernard Madoff. Investitori privaţi, fonduri de pensii şi organizaţii de caritate riscă să se prăbuşească odată cu firmele din aria de influenţă a omului de afaceri. (CR - 16 December 2008;12.20h)