Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Frunda: Sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Colegiul meu!

frunda-sunt-revoltat-ceea-ce-s-intamplat-colegiul-meu.jpg

Gyorgy Frunda a pierdut alegerile din Colegiul său.

Fostul senator Gyorgy Frunda se arată "revoltat" de faptul că a pierdut alegerile pentru Senat, deşi a obţinut 40% din voturi în Colegiul său. Este "imoral şi nedrept", spune la RFI fostul parlamentar UDMR, care afirmă că "în mod cert" va găsi ce să facă în continuare în plan politic.

Gyorgy Frunda declară că va fi în continuare activ în politică, în ciuda faptului că a pierdut alegerile din Colegiul său: "Voi fi activ, în mod sigur voi fi activ. Am fost foarte revoltat de rezultatul din Colegiul meu. În Colegiul meu am câştigat cu 40%, iar cel care a intrat în Senat a intrat de pe locul trei, cam cu o treime din voturile pe care le-am obţinut eu. Este imoral şi este nedrept!".

Frunda crede că dacă UDMR ar fi ieşit din Guvern acum un an-doi, rezultatul alegerilor ar fi fost "mult mai bun" pentru formaţiunea maghiară. "Sunt revoltat, pentru că am fost printre puţinii senatori ai UDMR care au cerut ca UDMR să iasă din guvernare (guvernarea cu PDL-n.r.) şi atunci dacă am fi ieşit din guvernare acum un an şi jumătate-doi, rezultatele noastre ar fi fost mult mai bune decât au fost acum, am cerut modificarea legii electorale pe sistem german, deci să avem o listă la nivel naţional şi colegii uninominale şi să intre automat cei de pe locul întâi, iar în colegiile în care nu se obţine jumătatea absolută a voturilor, acolo ar funcţiona lista naţională. Şi mi se pare nedrept ca tocmai eu care am avut această poziţie consecventă, motivată şi susţinută de marea majoritate a populaţiei, să plătesc datorită unui sistem nedrept", spune fostul senator.

Gyorgy Frunda susţine că a fost sunat de "mii de oameni", după alegeri. "Vreau să mulţumesc multor oameni care m-au sunat. Mii de oameni m-au sunat şi mi-au transmis susţineri. Cred că este o recunoaştere a muncii mele şi în mod cert voi găsi ce să fac în continuare pe plan politic", conchide fostul senator UDMR.

 
Gyorgy Frunda, despre eşecul de la alegerile parlamentare