Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Geoană promite o revenire în forţă

geoana-mircea-arata-degetul-stanga.jpg

Senatorul Mircea Geoană

Mircea Geoană începe lupta cu liderii fostului partid şi anunţă că va lansa în cel mai scurt timp o nouă formaţiune politică. Exclus din PSD, Geoană a susţinut într-o emisiune difuzată duminică de Pro TV că mai mulţi politicieni social-democraţi îl vor urma.

 

Geoană s-a declarat convins că, în scurt timp, se va reîntâlni cu mulţi colegi "de calitate" din PSD şi că viitorul său partid va da semnalul unei "reconfigurări" pe scena politică românească.

"Sunt convins că, în scurt timp, mă voi reîntâlni cu foarte mulţi dintre colegii mei, cei care sunt de bună calitate, pentru că sunt majoritatea în partid şi în alte partide. Sunt convins că vom avea un traseu comun. Nu ştiu cum, dar sunt convins că, ceea ce încep eu astăzi, este începutul unei reconfigurări de scenă politică românească şi care va atrage şi schimbarea conducerii PSD actual şi, probabil, posibilitatea construirii unei platforme mai largi, care să cuprindă părţi sănătoase din mai multe partide. Sunt convins că un număr mare, dacă nu majoritatea celor care sunt astăzi în PSD vor fi alături de mine într-o formulă sau în alta", a spus senatorul Geoană, la emisiunea "După 20 de ani".

Mircea Geoană contraatacă

Mircea Geoană, Senator

AscultăDownload

 

Senatorul independent a mai declarat că "sub nicio formă, să presuspunem că vom avea suficient de mult succes, suficient de mulţi parlamentari, vorbesc de actualul parlament, nu de viitorul parlament, suficient de multă simpatie din partea opiniei publice, sub nicio formă nu vom fi un al doilea UNPR".

Mircea Geoană a fost exclus din PSD, după conflictul apărut în interiorul partidului în legătură cu înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al Senatului.