Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Geoană: Sper ca Gigi să poată fi disciplinat, e destul de greu de strunit

geoana-sper-gigi-poata-disciplinat-e-destul-greu-strunit.jpg

Gigi Becali va deveni membru PNL şi va candida la alegeri pe listele USL.

Senatorul Mircea Geoană spune la RFI că "disciplinarea cel puţin în partea de comunicare publică" a lui Gigi Becali este "problema conducerii liberale". Omul de afaceri, care va candida pe listele PNL este "de multe ori destul de greu de strunit", consideră Geoană.

Mircea Geoană spune că-l cunoaşte "destul de bine" pe Gigi Becali: "Îl cunosc pe Gigi destul de bine. Mi-aduc aminte că în 2009, pe scena de după alegerile prezidenţiale chiar era pe lângă noi, pe-acolo şi pe lângă mine şi nu pot să spun că mi-a displăcut prezenţa lui acolo. Evident, a-l lua cu arme şi bagaje într-o formaţiune politică este altceva decât a avea o susţinere pentru o candidatură sau pentru alta. Dar asta este până la urmă o problemă a conducerii liberale, cum îşi gestionează resursele umane şi ce fel de tensiuni îşi creează".

Becali-USL

senatorul Mircea Geoană

AscultăDownload

"Sunt absolut convins că în cele din urmă USL-ul va avea resursele să câştige aceste alegeri. Ce va face Gigi Becali după ce se vede în Parlament, probabil că va câştiga, e şi Sectorul 6, e şi stadionul Ghencea, deci probabil că are o şansă destul de bună, USL-ul are... e un vehicul promiţător în Bucureşti", crede senatorul care va candida din partea PSD.

Mircea Geoană speră "să existe capacitatea de disciplinare, cel puţin în partea de comunicare publică, a lui Gigi, care de multe ori este destul de greu de strunit. Dar asta, încă o dată, este problema conducerii liberale".

Gigi Becali va deveni membru PNL, pentru a putea candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie sub sigla USL. Prezenţa lui în partid i-a divizat pe liberali, cel mai vehement fiind fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu.