Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gheorghe Nichita îl apără pe Constantin Nicolescu, reţinut de DNA

nicolescu-constantin.jpg

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este un om "onest". O spune la RFI vice-preşedintele PSD, Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului. El crede că Nicolescu a fost reţinut de către DNA, pentru a-i speria "pe toţi ceilalţi".

Reţinerea lui Constantin Nicolescu este un gest politic, crede Gheorghe Nichita. "Este un gest politic, fără doar şi poate. Îl ştiu pe Costică Nicolescu, este un om onest, este un bun conducător în administraţia publică, are multă experienţă şi a făcut foarte mult bine, câştigă alegerile acolo. A fost şi mitingul de la Mioveni (al sindicaliştilor de la Dacia, împotriva Codului Muncii - n.r.), în judeţul Argeş. N-a fost niciodată învins", declară primarul Iaşiului.

DNA

Gheorghe Nichita, vice-preşedinte PSD, primarul Iaşiului

AscultăDownload

Vice-preşedintele PSD susţine că Nicolescu, membru al partidului din care face parte şi el a fost arestat preventiv, pentru a-i speria pe "toţi ceilalţi" : "L-au arestat preventiv ca să forţeze nota, să ne sperie pe toţi ceilalţi, să nu mai mergem între oameni, să nu mai vorbim despre ceea ce se întâmplă cu actuala guvernare".

Nichita spune că mulţi demnitari au fost la Direcţia Naţională Anticorupţie, dar asta nu înseamnă că sunt vinovaţi de ceva. "Să ştiţi că toţi am fost la DNA. Şi eu am fost la DNA, pentru că fac cea mai mare investiţie în oraş. Nimic nu s-a confirmat. Pentru că am dat bani la fotbal sunt şi eu urmărit penal. Orice se caută, numai ca să fim acuzaţi în faţa opiniei publice că facem prostii. Ei fac corupţia cea mai mare din România şi ei încearcă să arunce pe Opoziţie acest lucru", conchide Gheorghe Nichita.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti. El este cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit peste 60 de mii de lei de la omul de afaceri Cornel Penescu şi că ar fi fraudat fonduri europene, potrivit unor surse judiciare.