Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Graham Watson la RFI, despre Gigi Becali: Mai bine să fie în cort şi să scuipe afară decât invers!

Europarlamentarul ALDE Graham Watson are încredere că PNL va lua "deciziile corecte" în privinţa susţinerii acordate lui Gigi Becali la alegerile parlamentare. Watson declară la RFI că nu-l cunoaşte personal pe europarlamentar, însă dă de înţeles că uneori compromisurile sunt necesare în politică.

"Nu-l cunosc personal", spune Graham Watson, "dar uneori în politică spunem că e mai bine ca oamenii să fie în cort şi să scuipe afară, decât să fie afară şi să scuipe înăuntru! S-ar putea ca în cazul ăsta să se considere că e mai bine să fie băgat în seamă acest om mai degrabă incluzându-l, decât excluzându-l".

Întrebat ce are Gigi Becali în comun cu valorile liberale, Watson a răspuns: "Nu-l cunosc pe acest om, nu ştiu ce declaraţii a făcut, dar am încredere în colegii mei liberali că vor lua deciziile corecte în privinţa asta".

Conducerea PNL a decis luni începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali şi cu PNŢCD-aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a spus că dacă aceste discuţii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL, Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL, pentru a candida.

 
Graham Watson, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Gigi Becali şi PNL