Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Greblă (PSD): Victor Ponta va merge la Consiliul European de la Bruxelles

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, social-democratul Toni Greblă, spune la RFI că premierul Victor Ponta este cel care va reprezenta România la Consiliul European din 28-29 iunie, de la Bruxelles. Greblă crede că magistraţii Curţii Constituţionale nu vor tranşa "în mod direct, brutal, această situaţie nedorită, în care preşedintele-jucător vrea să fie mereu un pic pe lângă Constituţie".

Toni Greblă consideră că "este păcat că punem Curtea Constituţională în situaţia să arbitreze dispute politice. Disputele politice se rezolvă prin negociere, dialog, înţelepciune. Nu justiţia trebuie să tranşeze soluţionarea disputelor politice sau a conflictelor sociale. Dar preşedintele a ales această cale şi CC eu sunt convins că va analiza această problemă, nu va constata nimic neconstituţional în declaraţia adoptată de Parlament, care a aprobat mandatul şi delegaţia României la Consiliul European".

Toni Greblă spune că miercuri "Curtea Constituţională nu va tranşa în mod direct, brutal, această situaţie nedorită, în care preşedintele-jucător vrea să fie mereu un pic pe lângă Constituţie".

Curtea Constituţională decide miercuri în cazul conflictului dintre preşedinte şi premier, pe tema reprezentării României la Consiliul European din 28-29 iunie, de la Bruxelles.

 
Toni Greblă, intervievat de Magda Prelipceanu, despre reprezentarea României la Consiliul European