Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grecia are probleme cu Spaţiul Schengen

grecia-drapel.jpg

Un oficial german este iritat de prezenţa Greciei în Spaţiul Schengen.

Nu doar România şi Bulgaria au probleme legate de Schengen : Grecia este invitată să ia măsuri pentru a-şi păzi frontierele. Într-un interviu pentru presa de la Berlin, un oficial german le sugerează grecilor "să aibă decenţa de a părăsi cât mai repede Spaţiul Schengen", dacă nu sunt capabili să schimbe actuala stare de fapt.

"Atena calcă în picioare procedurile europene", acuză vice-preşedintele creştin-democraţilor germani din Bundestag. "Grecia ar trebui să aibă decenţa de a părăsi Spaţiul Schengen, dacă nu vrea sau dacă nu este în stare să-şi păzească graniţele", a insistat oficialul CDU.

Declaraţiile lui Gunter Krings vin după ce ministrul german de Interne a criticat abordarea problemei imigranţilor ilegali de către autorităţile de la Atena.

Concret, Grecia este acuzată că nu face faţă valului de imigranţi turci : trei sferturi dintre cei 40 de mii de solicitanţi de azil au intrat în Europa traversând graniţa dintre Turcia şi Grecia.

În plus, în Grecia nu există condiţi în centrele pentru imigranţi ilegali, ceea ce a forţat Germania, dar şi Marea Britanie, Suedia şi Norvegia să anunţe că nu-i vor returna pe imigranţii ilegali veniţi via Grecia, timp de un an, răgaz dat Atenei să-şi rezolve problemele.