Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul pakistanez şi-a dat demisia

gilani-yusuf-raza-gilani-reuters-premier-pakistanez.jpg

Premierul pakistanez, Yusuf Raza Gilani (Foto : Reuters)

Membrii Guvernului din Pakistan şi-au depus colectiv demisia, miercuri, 9 februarie. Anterior, premierul îşi anunţase intenţia de a numi un nou Cabinet mai restrâns, pentru a face faţă crizei economice.

"Astăzi este ultima reuniune a acestui Guvern", a spus premierul Yusuf Raza Gilani, citat de un important oficial, sub protecţia anonimatului.

Mişcarea este considerată de analişti o concesie făcută Opoziţiei. Decizia fusese anunţată încă de vineri de către un membru al partidului aflat la conducerea ţării.

Guvernul pakistanez a fost criticat pentru că este prea stufos şi costă prea mult, în contextul în care Pakistanul suferă din cauza crizei financiare. Executivul are în prezent peste 50 de membri.

Experţii spun că de fapt Partidul Poporului încearcă "să se pună bine" cu formaţiunile de Opoziţie, întrucât are nevoie de sprijin de la acestea, pentru a modifica mai multe legi legate de impozite şi pentru a aplica o serie de politici economice.

De menţionat că Pakistanul depinde de banii împrumutaţi de la Fondul Monetar Internaţional, iar FMI a cerut Guvernului să reformeze economia.​