Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul va fi "remaniat" şi "cosmetizat"

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Guvernul nu va avea un premier nou, dar va fi remaniat şi cosmetizat, spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El crede că puterea actuală nu va putea strânge 236 de voturi pentru a trece un nou Guvern prin Parlament.

Ilie Sârbu e realist: premierul Emil Boc nu va fi schimbat. "În mod practic, nu se poate, dar dacă domnul Băsescu doreşte lucrul acesta, cine ştie ce joc mai are la ora actuală dânsul în cap, poate să facă", spune liderul senatorilor PSD.

Sârbu crede că "în mod practic, ei nu vor mai aduna 236 de voturi ca să treacă noul Guvern".

Premier

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD

AscultăDownload

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu spune că "scenariile lansate sunt plauzibile: se va merge pe o remaniere, o cosmetizare cum s-a mai făcut, cu alţi miniştri care iarăşi vor fi probabil anonimi, nu o să-i ştie nimeni, dar sunt bine ancoraţi în ceea ce înseamnă tribul partidului, nu văd mare lucru, nu sunt mari aşteptări. Dar dacă domnul Băsescu doreşte, orice e posibil în PDL".

Varianta înlocuirii premierului Emil Boc cu un prim-ministru tehnocrat a fost repusă pe tapet după Convenţia Naţională a PDL din 14-15 mai. Şeful Executivului a dat însă de înţeles că nu se pune problema înlocuirii sale din funcţie.