Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Haşotti despre UMF: Premierul Ungureanu să se mai ducă prin Ardeal!

Legea educaţiei naşte monştri, spune la RFI liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti. El critică declaraţiile premierului Mihai Răzvan Ungureanu pe tema înfiinţării unei linii cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.

Moţiunea de cenzură pregătită de către Opoziţie pentru decizia Guvernului de a înfiinţa linii maghiare la UMF Târgu Mureş este una împotriva legii şi chiar a cadrelor didactice din această universitate, a declarat marţi seară la Realitatea TV premierul Ungureanu.

UMF Târgu Mureş

Puiu Haşotti, senator PNL

AscultăDownload

Puiu Haşotti îl trimite pe premier în Ardeal: "Ar fi bine ca premierul Ungureanu să se mai ducă prin Ardeal şi să vadă cam care este opinia publică de acolo. Din păcate, iată că o lege dată prin angajare şi pentru care noi am spus că este nevoie de o dezbatere, o lege care se află în sertarul Comisiei de Educaţie din Senat şi nu i dă drumul în plen, creează monştri. Acest monstru este până una alta şi o să vedeţi că sunt şi alţii în această lege, apariţia acestei dezbateri de la UMF Târgu Mureş. Un alt monstru al acestei legi este că rectorii îşi aleg singuri pro-rectorii şi decanii şi se face un fel de gaşcă la fiecare universitate. Găşti care vor dăuna indiscutabil procesului de învăţământ. Dar faimosul ministru Funeriu, care har Domnului, nu mai este, mă îndoiesc însă că domnul Baba este mai performant, iată ne-a blagoslovit cu o lege inclusiv cu clasa zero, care este de asemenea o mare prostie, ne-a blagoslovit cu o lege, care îşi arată monştrii, cum spuneam".

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF Târgu Mureş a fost aprobată săpămâna trecută de Guvern.