Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Henri Paul: În afaceri, francezii au încredere în români

henri-paul-afaceri-francezii-incredere-romani.jpg

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul

În afaceri, francezii au încredere în români. Iată ce spune ambasadorul Franţei la Bucureşti, într-un interviu pentru Ziarul Financiar. Henri Paul dă asigurări că întreprinderile franceze nu au venit în România pentru raţiuni speculative, ci s-au instalat pentru foarte multă vreme aici.

Cu investiţii de peste patru miliarde de euro la sfârşitul lui 2010, Franţa se află pe locul al patrulea în topul investitorilor străini în România, mai exact 8,3% din totalul investiţiilor străine directe.

În interviul acordat Ziarului Financiar, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, dă asigurări că nici o companie franceză nu se va retrage din România, în ciuda crizei. De altfel, francezii deţin poziţii-cheie în economie. Este vorba despre sectoarele auto (Dacia Renault), ciment (Lafarge), distribuţie (Gas de France).

După patru ani şi jumătate petrecuţi în România, Henri Paul remarcă progresele înregistrate şi afirmă că România se modernizează. Trebuie făcute însă eforturi mari în agricultură şi domeniul energetic.

În acelaşi interviu, ambasadorul Franţei vorbeşte despre distrugerea imobiliară, subliniind că este inadmisibil să nu existe reguli clare de urbanism şi o perspectivă urbanistică în faţa "efervescenţei distrugerii".