Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hillary Clinton a câştigat în Kentucky, iar Barack Obama în Oregon

200805-4769.jpg

Hillary Clinton a câştigat în Kentucky, iar Barack Obama în Oregon

Hillary Clinton si Barack Obama si-au împărţit victoriile in alegerile primare de ieri pentru desemnarea candidatului democrat la Casa Albă. Fosta primă doamnă a câştigat in statul Kentucky, iar senatorul de culoare in Oregon.

Hillary Clinton si Barack Obama si-au împărţit victoriile in alegerile primare de ieri pentru desemnarea candidatului democrat la Casa Albă. Fosta primă doamnă a câştigat in statul Kentucky, iar senatorul de culoare in Oregon. Victorii care confirmă atât avansul pe care îl are Barack Obama, cât si perseverenta contracandidatei sale, hotărâtă să se lupte până la ultima numărătoare si chiar schimbând sistemul de numărare.

Nu se da bătută, doamna Clinton: „nici senatorul Obama, nici eu, n-am acumulat cei 2210 delegați necesari nominalizării. Pentru că lupta e atât de strânsă, pentru că ne despart mai puțin de 200 din cei peste 4.400 de delegați care se vor întruni pentru a desemna investitul partidului, nici Obama nici eu nu vom fi obținut totalul necesar la finele campaniei pe 3 iunie; așa că partidul nostru este confruntat cu o decizie dificila"a punctat fosta prima doamna in discursul de victorie din Kentucky, numărând voturile într-un mod care ar indica intenţia ei de a merge până la capat, adica până la Conventia partidului.
Barack Obama a propus desigur o altă numărătoare, simbolic acolo unde totul a început acum 15 luni, in toiul iernii, in statul Iowa: „astăzi, în plină primăvară, cu ajutorul celor care s-au exprimat in favoarea schimbării, din Portland până-n Louisville, mă întorc in Iowa cu majoritatea delegatilor si la un pas de investitura partidului" a declamat senatorul de Illinois, al cărui avantaj la capitolul delegati este, începând de ieri, insurmontabil.

SUA, Radu Tudor

21/05/2008; 12h00