Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hosni Mubarak, criză cardiacă în timpul interogatoriului

Fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak a fost internat în spital. El se află la terapie intensivă, într-un spital din Sharm el-Sheikh, după ce a suferit o criză cardiacă în timpul unui interogatoriu. Ulterior, el a fost arestat pentru 15 zile. Între timp, Ministerul Public a început interogarea celor doi fii ai lui Mubarak, Alaa şi Gamal.

"Fostul preşedinte Hosni Mubarak a fost internat la secţia de terapie intensivă din cadrul Spitalului Internaţional din Sharm el-Sheikh, după ce a suferit o criză cardiacă", a sunat anunţul agenţiei oficiale Mena.

Televiziunea egipteană de stat anunţase anterior că preşedintele îndepărtat de la putere a fost victima unei crize cardiace în timpul unui interogatoriu.

Mubarak are 82 de ani şi a suferit anul trecut în Germania o operaţie pentru îndepărtarea vezicii biliare şi a unui polip duodenal.

Între timp, fiii săi, Alaa şi Gamal au fost reţinuţi pentru 15 zile. Ei sunt anchetaţi pentru folosirea violenţei împotriva manifestanţilor în timpul revoltei din ianuarie şi februarie.

Ei sunt acuzaţi că au incitat la deschiderea focului asupra manifestanţilor în timpul revoltei populare din perioada 25 ianuarie-11 februarie. Violenţele s-au soldat cu aproape opt sute de morţi.

 

Actualizare: Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak a fost plasat în detenţie pentru 15 zile, a anunţat miercuri, 13 aprilie, purtătorul de cuvânt al Parchetului, la scurt timp după o măsură similară vizându-i pe fiii săi.