Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hosni Mubarak, în moarte clinică?

Confuzie în privinţa stării de sănătate a fostului preşedinte egiptean, Hosni Mubarak. Agenţia oficială Mena anunţă că fostul dictator ar fi în moarte clinică. Surse medicale şi militare au dezminţit însă informaţia pentru AFP, afirmând că Mubarak se află în comă, după ce a fost victima unui atac cerebral.

Hosni Mubarak are 84 de ani, iar starea sa de sănătate este o enigmă. După 30 de ani la conducerea Egiptului, fostul preşedinte a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Agenţia oficială Mena a anunţat marţi seara că Hosni Mubarak este "clinic mort". La scurt timp, însă, o sursă medicală a precizat pentru AFP că fostul lider egiptean acesta e de fapt "în comă". "El nu este clinic mort. Medicii încearcă să îl resusciteze. El a fost conectat la un aparat de respirat", potrivit sursei citate.

Un membru al Consiliului Suprem al Forţelor Armate, aflat la putere de la înlăturarea lui Mubarak a confirmat pentru AFP sub acoperirea anonimatului că acesta este în comă.

Familia fostului preşedinte egiptean a cerut transferarea lui într-un spital, dar o astfel de măsură a înfuriat numeroşi egipteni, oricum iritaţi de faptul că fostul dictator a scăpat de pedeapsa cu moartea.