Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ilie Sârbu: Mişcarea Populară nu va avea succes; USL va fi în avantaj

ilie-sarbu-miscarea-populara-nu-va-avea-succes-usl-va-fi-avantaj.jpg

Ilie Sârbu nu crede în succesul Mişcării Populare.

Prin înfiinţarea Mişcării Populare de către PDL, lucrurile vor fi "mult mai bune" pentru USL, spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El consideră că democrat-liberalii vor "să spele culoarea portocalie", dar că le va fi greu să convingă populaţia.

Ilie Sârbu nu crede în succesul Mişcării Populare. "Vedeţi şi dvs. cum stau lucrurile şi ce dreaptă va avea România, dacă se realizează această Mişcare Populară. Nu ştiu cum PDL-ul, care are aspiraţii extraordinar de mari, ca un partid de dreapta, ca un partid reformator, ca un partid care luptă împotriva corupţiei, acum e asociat cu Gigi Becali, pe care l-au băgat în puşcărie şi după aceea tot ei l-au scos, probabil cu Dan Diaconescu… Deci va fi foarte greu să mai convingă şi să explice cuiva că se doreşte o dreaptă, care am văzut cu toţii unde duce, vrea să spele culoarea portocalie, vrea s-o transforme în verde, în albastră, din trandafir în inimă! Sunt jocuri de prost gust, care nu mai prind. Românii deja sunt saturaţi de aceste tertipuri ale lui Traian Băsescu. (…) Nu cred că va avea succes", declară liderul senatorilor PSD.

Ilie Sârbu estimează că Uniunea Social Liberală va avea de câştigat, dacă se va înfiinţa Mişcarea Populară: "Dacă se face şi Mişcarea Socială, din punctul de vedere al USL-ului, lucrurile vor fi mult mai bune, că arată disperarea Puterii, se agaţă de orice, nu mai contează cu cine colaborează".

Discuţiile din PDL privind înfiinţarea Mişcării Populare s-au înteţit în ultimele zile. Deocamdată nu este foarte clar ce partide se vor regăsi în viitoarea formaţiune, dar printre partidele vehiculate se numără PNŢCD şi PNG, formaţiune condusă de finanţatorul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali.

Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Mişcarea Populară