Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ilie Sârbu: Nu cred că Traian Băsescu va căuta cu lumânarea o nouă suspendare. I-ar fi fatală!

O nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu i-ar fi "fatală", declară într-un interviu la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El crede că Băsescu "nu caută cu lumânarea o nouă suspendare". Senatorul social-democrat nu dă şanse "prea mari" coabitării dintre Traian Băsescu şi USL.

Ilie Sârbu spune că e momentul ca Traian Băsescu "să înţeleagă că doar respectând cu stricteţe atribuţiile pe care le are şi raportându-se la Constituţie va putea să-şi încheie mandatul".

Întrebat ce şanse dă coabitării, Ilie Sârbu a răspuns: "Eu nu le văd, sincer, prea mari, dar mă gândesc că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, Dumnezeu le dă mintea sănătoasă celor care sunt puşi să conducă treburile ţării şi să ajungem la n-aş spune un compromis politic, deşi în politică, ştiţi şi dvs., compromisul joacă un rol foarte important, dar eu cred că dacă vom pune în prim plan interesul naţional, acum vorbesc şi eu de interesul naţional, lucrurile se vor desfăşura în mod firesc, în mod normal, în mod profitabil pentru România şi în special pentru cei 7,4 milioane care au ieşit la vot, care încă mai ies, o parte dintre ei, în stradă, care încă mai speră, care încă mai aşteaptă".

Ce se va întâmpla dacă USL câştigă 50% plus unu din voturi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, dar preşedintele Traian Băsescu refuză să-l desemneze tot pe Victor Ponta premier? Liderul senatorilor PSD speră ca Traian Băsescu să nu o caute cu lumânarea: "Aşa cum s-a întâmplat şi data trecută, nu cred că va refuza, pentru că nu are nici un motiv. Dacă fiecare respectă cu stricteţe atribuţiile pe care le are, nu ajungem la conflict. Nu cred eu că domnul Băsescu va căuta cu lumânarea o nouă suspendare. De data asta, cred că i-ar fi fatală!".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre coabitarea USL-Traian Băsescu