Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ilie Sârbu ţine deschisă uşa negocierilor cu UDMR

ilie-sarbu-tine-deschisa-usa-negocierilor-udmr.jpg

Ilie Sârbu vrea negocieri cu UDMR.

Uşa negocierilor cu UDMR este deschisă, declară într-un interviu pentru RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. "Clar, PDL-ul în perioada următoare nu va putea să satisfacă toate aşteptările UDMR-ului", spune parlamentarul. El mai precizează că "nu sunt şanse" ca legea ce interzice predarea Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor să nu treacă de Senat.

Un proiect de lege care interzice predarea celor două materii în limbile minorităţilor, deci şi în limba maghiară a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Reprezentanţii puterii au asigurat însă că situaţia nu se va repeta la Senat. Cu alte cuvinte, legea va fi respinsă. Ilie Sârbu e însă de altă părere. Liderul senatorilor PSD crede că nu sunt şanse ca documentul să cadă la vot.

"Nu sunt şanse să se întâmple ceea ce spun… mă rog, eu am văzut-o pe Roberta (Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor - n.r.) şi domnul Toader (Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL - n.r.), ca legea să nu treacă. Mă îndoiesc de lucrul acesta, pentru că ei au probleme şi la Senat în grup. Sunt foarte mulţi colegi care după congresul (PDL - n.r.), care a avut loc sunt nemulţumiţi şi sunt mulţi colegi care vin din Ardeal, care au o problemă în momentul în care noi facem publice aceste liste, pentru că nu e vot secret", afirmă Ilie Sârbu.

Liderii UDMR au avertizat că dacă legea trece şi de Senat, ar putea părăsi coaliţia de guvernământ. Senatorul Ilie Sârbu declară că uşa negocierilor cu UDMR este deschisă. "UDMR-ul, aşa cum îl cunosc eu, fiind extrem de practic, am impresia că se gândeşte şi la viitorul Uniunii, nu se gândeşte doar la ceea ce se întâmplă astăzi. Uşa negocierilor cu UDMR este deschisă. Clar, PDL-ul în perioada următoare nu va putea să satisfacă toate aşteptările UDMR-ului", susţine parlamentarul social-democrat.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre UDMR