Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ilie Sârbu: USL îi dă UDMR-ului o ultimă şansă!

ilie-sarbu-usl-ii-da-udmr-ului-o-ultima-sansa.jpg

Ilie Sârbu încearcă să atragă UDMR-ul către USL, pentru a schimba majoritatea din Parlament.

UDMR are şansa "pe ultima sută de metri" să părăsească guvernarea şi să se alăture Uniunii Social Liberale, spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El declară că "UDMR-ul se complace să stea la guvernare" şi că oferta USL este "generoasă". Din septembrie, oferta Opoziţiei nu mai e valabilă, atrage el atenţia.

În opinia lui Ilie Sârbu, "guvernarea e dezastruoasă, ţara se afundă pe zi ce trece şi UDMR-ul se complace să stea la guvernare! Sunt oferte generoase dintr-un anumit punct de vedere. Problema e dacă în capcana în care a intrat UDMR-ul mai poate să facă lucrul ăsta".

UDMR-ul "are o problemă şi cu propriul electorat şi cu românii", crede liderul senatorilor PSD.

Ilie Sârbu afirmă că UDMR-ului "i se dă acum o şansă pe ultima sută, până nu e prea târziu, deşi prea târziu cred că a fost deja. Suntem dincolo de ceasul al 12-lea, dar totuşi se încearcă, mai e timp să se oprească dezastrul spre care ne îndreptăm".

Oferta USL ca UDMR să i se alăture nu mai e valabilă din luna septembrie, precizează senatorul social-democrat: "Din septembrie, oferta… din câte ştiu eu… lucrurile sunt încheiate, nu mai e nevoie! UDMR-ul dacă vrea să rezolve ceva, poate să o facă în perioada asta. (…) Dacă nu vor, atunci lucrurile vor intra într-o altă fază şi vom vedea ce se întâmplă la alegeri".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spunea sâmbătă la Mamaia că USL garantează UDMR accesul la guvernare până în 2016, dacă în septembrie Uniunea Democrată a Maghiarilor din România refuză să mai "gireze" o guvernare "dezastruoasă".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre oferta USL către UDMR