Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Imobilele RAAPPS licitate deschis sau negociate direct

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind vânzarea imobilelor aflate in patrimoniul regiei protocolului de stat, cu tot cu modificarile aduse chiar de ei.

Deputatii au pastrat totusi amendamentul Senatului potrivit careia vilele se vand prin negociere directa, si nu exclusiv pe calea licitatiei - asa cum ceruse Traian Basescu.
Deputatii sustin ca au imbunatatit textul astfel incat vilele sa se vanda la pretul corect.
Comisia pentru politica economica din Camera Deputatilor a introdus noi amendamente la legea privind vanzarea unor imobile apartinand regiei protocolului de stat .
Astfel se organizeaza licitatie deschisa pentru imobilele care nu sunt inca ocupate.
Un alt amendament , de fapt o completare prevede ca daca RAPPS doreste sa vanda imobilele chiriasilor care le ocupa, trebuie sa cheme un evaluator care sa stabileasca pretul corect al pietei.
Pe de lata parte, in cazul in care chiriasiul este persoana fizica el poate plati un avans de 30% din valoarea imobilului dupa care restul il poate achita in rate.
Acum ca a fost adoptata de Camera Deputatilor, care este for decizuional in acest caz, legea va merge spre promulgare la presedintele Traian Basescu.
Intr timp, vilele aflate in proprietatea regiei protocolului de stat sunt urmarite de mai multi oameni politici.
Unul dintre acestia, este Liderul PSD, Mircea Geoana. El declara recent ca va solicita prelungirea contractului de inchiriere pentru vila de protocol de la RAAPPS, pe care intentioneaza sa o cumpere dealtfel.