Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă un nume important implicat în scandalul Petraeus

inca-un-nume-important-implicat-scandalul-petraeus.jpg

John Allen, implicat în scandalul Petraeus (Foto: Reuters/Mohammad Ismail/Files)

Barack Obama a suspendat nominalizarea generalului John Allen, comandantul forţelor aliate în Afganistan, la conducerea NATO, a anunţat marţi Casa Albă. Decizia vine după ce FBI a descoperit o corespondenţă "inadecvată" între Allen şi o prietenă a şefului demisionar al CIA, David Petraeus.

Preşedintele american "a suspendat nominalizarea generalului Allen în postul de comandant suprem al forţelor NATO, în aşteptarea unei anchete cu privire la comportamentul lui Allen, lansate de către Departamentul Apărării", declară purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, Tommy Vietor.

Generalul american John Allen, comandantul forţelor NATO în Afganistan, este anchetat pentru că a trimis e-mailuri "inadecvate" unei femei din scandalul sexual în care este implicat fostul director al CIA, David Petraeus. Anunţul a fost făcut marţi de un oficial american din cadrul Apărării, potrivit AFP.

Tot în scandalul Petraeus, un agent FBI, care lucrează la dosarul ce a determinat demisia directorului CIA a făcut el însuşi obiectul unei anchete interne, din cauza comportamentului său, potrivit Wall Street Journal (WSJ), preluat de Agenţia France Presse.

Agentul i-a trimis fotografii cu el cu pieptul gol lui Jill Kelley, femeia care locuieşte în Florida şi care i-a cerut ajutorul, după ce a primit mesaje de ameninţare.

Agentul FBI a fost retras din acest caz vara trecută, iar acum este anchetat, conform WSJ.

Oficiali ai FBI şi CIA urmează să prezinte marţi în Congres ancheta privind adulterul ce a dus la demisia directorului CIA, David Petraeus. Demisia a venit după o serie de mailuri "ameninţătoare" adresate de amanta generalului altei femei, pe care ea ar fi considerat-o rivala sa.

Scandalul sexual pătează gloria unuia dintre cei mai populari generali americani şi pune capăt viitorului politic al lui Petraeus, pe care mulţi îl vedeau candidând la un moment dat pentru Casa Albă din partea republicanilor.