Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Începe o nouă eră pentru Partidul Democrat din Statele Unite

200806-5080.jpg

Începe o nouă eră pentru Partidul Democrat din Statele Unite

Barack Obama si Hilary Clinton au avut o întâlnire cu ușile închise la domiciliul senatoarei de New York. Aceasta a spus ca nu va cere poziția a doua pe lista democrata, deci implicit ca nu pretinde la funcția de vice-președinte in cazul unei victorii a lui Barack Obama la alegerile din noiembrie, dar nici nu a spus ca ar refuza o astfel de propunere venita din partea lui Obama.

Hialry Clinton se pregăteşte sa tina un discurs de mobilizare a partidului democrat in perspectiva alegerilor la care Barack Obama va fi desemnat candidat unic al partidului.

Evenimentul se va produce mâine, 7 iunie,dar învinsa a trasat deja, intr-un mesaj electronic expediat susținătorilor, liniile mari ale discursului. "Diferențele dintre mine si Obama pălesc in comparație cu diferențele dintre noi si republicani" a reamintit senatoarea de New York, promitând ca in discursul de sâmbătă va contura o strategie de mobilizare a partidului in sprijinul lui Barack Obama. "Nu puteam face altfel date fiind miza acestor alegeri si magnitudinea obstacolelor ce ne stau in cale", precizează mesajul primei doamne.

„...dorim sa afirmam public aprecierea pentru hotărârea doamnei Clinton de a tine, la Washington, acest discurs care va face un apel la unitate in jurul candidaturii lui Barack Obama" a declarat, in numele grupului parlamentar newyorkez decanul de vârstă Charles Rangel.
Incepe astfel, cu o întârziere de patru zile, un nou capitol pentru partidul democrat.


SUA, Radu Tudor

06/06/2008; 14h20