Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incidente armate în Yemen

yemen-harta-20101006134420.jpg

Noi atentate au avut loc în Yemen, miercuri, 6 octombrie.

Două incidente grave au avut loc miercuri, 6 octombrie, în Yemen. O maşină diplomatică britanică a fost ţinta unui atac cu rachetă, în cursul dimineţii. De asemenea, un angajat francez al OMV Yemen a fost ucis de gloanţe, de către un paznic. Preşedintele PE, Jerzy Buzek cere comunităţii internaţionale să ia atitudine în faţa acestui "semnal alarmant".

Două incidente grave au avut loc miercuri, 6 octombrie, în Yemen. O maşină diplomatică a fost ţinta unui atac cu rachetă, în cursul dimineţii.

Automobilul aparţinea unui diplomat britanic din Sanaa, potrivit martorilor oculari, care au afirmat că atacul s-a soldat cu rănirea a trei persoane. Londra vorbeşte însă de un singur rănit uşor, în rândul personalului ambasadei.

Atentatul s-a produs la aproximativ trei kilometri de ambasadă, pe strada Khawlane.

Nu este primul incident de acest gen. Ambasadorul Marii Britanii în Yemen, Timothy Torlot a fost ţinta unui atentat eşuat în luna aprilie, când un kamikaze s-a aruncat în aer, în timp ce trecea coloana oficială a diplomatului. Atacul respectiv a fost revendicat de Al-Qaida în Peninsula Arabă.

Un alt atac a avut loc tot miercuri, însă de această dată a fost implicat un cetăţean francez, care lucra ca responsabil cu achizițiile la OMV Yemen. El a fost ucis de gloanţe, de către un paznic, lângă Sanaa.

OMV informează într-un comunicat de presă că în urma incidentului petrecut în Yemen, a mai fost rănită o persoană, un contractor de naționalitate britanică, care se află acum sub supraveghere medicală într-un spital din Sanaa. El lucra în calitate de expert în cadrul reprezentanței.

Autoritățile competente și forțele de poliție se află la fața locului și investighează acest incident tragic de securitate, care a avut loc la ora locală 9 AM, se arată în comunicat.

În prezent, OMV consideră că nu există rațiuni politice în spatele acțiunilor agentului de pază yemen.

Atentatele din Yemen provoacă reacţii la nivel înalt. Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek cere comunităţii internaţionale să ia atitudine în faţa acestui "semnal alarmant".