Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Infracţiunile descoperite la frontieră, în creştere

infractiunile-descoperite-frontiera-crestere.jpg

Infracţiunile descoperite la frontieră, în creştere

Infracţiunile descoperite la frontieră au crescut cu 17 la sută în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cel puţin asta reiese din statisticile Poliţiei de Frontieră. Cea mai spectaculoasă creştere a fost cea a imigraţiei ilegale : în primul semestru, numărul persoanelor care au încercat să treacă fraudulos frontiera a crescut cu 20 de procente.

În total, au fost prinse peste 1.300 de persoane de altă naţionalitate. Pe sensul de intrare în ţară, a crescut cu 65 la sută numărul trecerilor sau tentativelor de trecere ilegală, în vreme ce pe sensul de ieşire valorile au fost mai mici cu 31 la sută.

Cei mai mulţi imigranţi ilegali au provenit din Tunisia, Alger şi Maroc. Şi umărul maşinilor furate a crescut cu 44 la sută în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceiaşi perioadă a anului trecut.

În perioada analizată poliţiştii de frontieră au reuşit şi confiscarea a aproape 3,8 milioane de pachete de ţigări, în valoare de aproape 30 de milioane de lei. Totodată, au fost depistate 26 grupuri organizate, specializate în contrabandă cu ţigări, în care au fost identificate 225 persoane.

În fine, poliţiştii de frontieră au confiscat peste două kilograme de droguri, peste 6.000 de bucăţi de stupefiante şi 44.800 de bucăţi de anabolizante. Persoanele implicate în traficul de droguri provin din România, Republica Moldova, Rusia şi Bulgaria.

 
Lea Berzuc:Infracţiunile descoperite la frontieră, în creştere