Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Înregistrări video cu Osama ben Laden, date publicităţii de Pentagon

osama-ben-laden-arma-el.jpg

Osama ben Laden

SUA au dat publicităţii sâmbătă mai multe înregistrări video confiscate în timpul raidului asupra reşedinţei din Pakistan a lui Osama ben Laden. Cinci înregistrări video fără sonor au fost prezentate jurnaliştilor într-o conferinţă de presă. Una dintre ele, a cărei dată de realizare nu a fost determinată, îl prezintă pe liderul Al-Qaida, vizibil îmbătrânit, în timp ce se uită la televizor la programe de ştiri care îl prezintă chiar pe ben Laden în cunoscutele sale apariţii, în munţi, cu puşca la umăr.

Pe de altă parte, Osama ben Laden era în continuare un "lider activ al Al-Qaida" şi continua să furnizeze instrucţiuni grupării teroriste din reşedinţa sa de la Abbottabad, potrivit oficialului din serviciile de informaţii.

"Documentele examinate în ultimele zile arată că ben Laden rămânea un lider activ al Al-Qaida, furnizând instrucţiuni strategice, operaţionale şi tactice grupării", a declarat oficialul.

"Documentele confiscate ne-au furnizat deja o imagine importantă", a apreciat acesta.

Pe baza acestor documente Statele Unite au descoperit că Al-Qaida intenţiona să comită atentate asupra sistemului feroviar cu ocazia comemorării a zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, anunţase joi Departamentul de Securitate Internă.