Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ioan Mircea Paşcu la RFI : Adrian Severin îşi joacă şansa până la capăt

pascu-ioan-mircea-euro-parlamentar-psd-20091118102108.jpg

Euro-parlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu.

Adrian Severin îşi menţine până la capăt şansele de a deveni ministru de Externe al Europei. Iată ce spune la RFI euro-parlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu. Colegul său din rândul socialiştilor europeni candidează pentru postul de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă. Liderii europeni se reunesc joi, 19 noiembrie, pentru a stabili cine va ocupa funcţiile de preşedinte al Uniunii Europene, respectiv ministru de Externe al UE. "Domnul Adrian Severin are şansele sale, după părerea mea, ele au fost puţin mai mari săptămâna trecută, când domnul David Miliband s-a retras", afirmă Paşcu.

Adrian Severin îşi menţine până la capăt şansele de a deveni ministru de Externe al Europei. Iată ce spune la RFI euro-parlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu (audio). Colegul său din rândul socialiştilor europeni candidează pentru postul de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă.

Liderii europeni se reunesc joi, 19 noiembrie, pentru a stabili cine va ocupa funcţiile de preşedinte al Uniunii Europene, respectiv ministru de Externe al UE.

"Domnul Adrian Severin are şansele sale, după părerea mea, ele au fost puţin mai mari săptămâna trecută, când domnul David Miliband s-a retras. Însă în orice caz, domnia sa are un avantaj, iar pentru noi, să spunem aşa, e foarte bine că a intrat în cărţi şi a intrat în joc", apreciază Ioan Mircea Paşcu.

"Dacă până la urmă se va merge pe o formulă în care candidatul este o femeie - pentru că din câte am înţeles, cam în direcţia aceasta se îndreaptă lucrurile - n-avem ce să facem, a concurat onorabil şi competiţia a fost mai mult decât onorabilă pentru domnia sa. Însă problema care s-a pus în momentul nominalizării sale a fost a sprijinului pe care domnia sa trebuia să-l primească", continuă euro-parlamentarul PSD.

"După părerea mea, există trei condiţii pentru succes : să ai un candidat valabil, ţara să aibă greutate în Uniunea Europeană şi în al treilea rând, candidatul acela să fie sprijinit de ţară. Eu am înţeles că din aceste condiţii am avut-o doar pe prima un timp, s-a adăugat şi a treia, se pare, în ultima vreme, însă din păcate, cea de-a doua condiţie nu avem cum s-o îndeplinim", explică Ioan Mircea Paşcu.

"Eu cred că până la urmă, domnia sa îşi menţine în continuare şansa pe care o are, până în ultima clipă. Ştim cu toţii că acest post va reveni probabil socialiştilor şi că lucrurile se vor negocia până în ultima clipă", conchide parlamentarul european.

Ioan Mircea Paşcu, despre postul de ministru de Externe al Europei.