Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ioan Oltean îi ia faţa lui Blaga

Ioan Oltean este noul secretar general al PDL, în urma votului dat duminică de către delegaţii democrat-liberali, reuniţi la Palatul Parlamentului. La funcţia de secretar general al PDL a candidat şi Sulfina Barbu. Până acum, funcţia a fost deţinută de Vasile Blaga, care este marele perdant al alegerilor din PDL, el neprimind nicio funcţie importantă în organigrama partidului. În acelaşi timp, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur şi Sorin Frunzăverde sunt noii prim-vicepreşedinţi ai PDL.

Conform rezultatului oficial al alegerilor din PDL pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte al partidului, Gheorghe Flutur a obţinut 1182 de voturi, Sorin Frunzăverde - 1142, Roberta Anastase - 1018, iar Teodor Baconschi - 899.

La rândul său, Theodor Paleologu, a obţinut 650 de voturi, fiind învins în cursa pentru un post de prim-vicepreşedinte, după ce a pierdut şi cursa pentru şefia parttidului, unde a fost net devansat de Emil Boc şi Vasile Blaga.

Teodor Baconschi a declarat că ar vrea ca formaţiunea să renunţe la "ofilitul trandafir socialist" cu care şi-a început istoria şi la culoarea portocalie, optând pentru albastru şi simbolul inimii, el răspunzând astfel unei întrebări MEDIAFAX.

"Noi avem nevoie de o revoluţie doar în mentalitatea noastră, în felul nostru de a privi viaţa publică şi de a ne implica fizic. În rest, avem nevoie de solidaritate", a declarat Teodor Baconschi.

El a precizat că ar prefera pentru PDL "culoarea emblematică a albastrului, care este specifică popularilor europeni, precum şi simbolul creştin al inimii care este simbolul PPE".