Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ioan Oltean neagă un "aranjament" între Boc şi Blaga

pdl-lideri-congres.jpg

Congresul PDL va avea loc pe 14 mai.

Competiţia din interiorul PDL este "foarte serioasă, corectă şi cinstită". Nu există nici un "aranjament", declară într-un interviu la RFI vicepreşedintele formaţiunii, Ioan Oltean. El mai spune că va candida pentru postul de secretar general în echipa lui Emil Boc. Societatea civilă poate fi reprezentată de Macovei, Voinescu, Baconschi şi chiar Paleologu, crede Oltean.

Ioan Oltean dezminte vreun aranjament între echipele lui Emil Boc şi Vasile Blaga, pentru împărţirea funcţiilor după Convenţia Naţională din 14 mai.

"Eu sunt unul dintre cei care participă la cel mai înalt nivel la această competiţie, cunoscând îndeaproape şi din interior disputa politică şi pot să vă spun că aceasta este una foarte serioasă, este una corectă şi cinstită şi care dă posibilitatea candidaţilor şi echipei fiecărui candidat să-şi pună în valoare veleităţile politice. Nu a fost şi nu va fi nici o negociere care va viza aranjamente ale echipei viitorului Birou Naţional", susţine vicepreşedintele PDL.

Oltean anunţă că va candida pentru postul de secretar general: "Actualul preşedinte al partidului va avea nevoie de o echipă foarte bună, care să poată să-l ajute ca PDL să-şi pună în aplicare politica guvernamentală şi propria politică la nivelul Partidului Democrat Liberal. Mi-am depus deja candidatura pentru funcţia de secretar general al PDL, într-o competiţie politică ce se dovedeşte extrem de interesantă şi de competitivă în acelaşi timp".

Potrivit unor surse din partid, citate de Gândul, euro-parlamentarul Monica Macovei sau preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase ar putea candida pentru un post de prim-vicepreşedinte. Ioan Oltean spune că "se preconizează" şi aceste două candidaturi, dar el îi vede în fruntea PDL şi pe alţi reprezentanţi ai societăţii civile, precum Sever Voinescu sau Teodor Baconschi. "Sunt convins că vor fi multe candidaturi şi printre cele care cel puţin în acest moment se preconizează a fi depuse se numără şi cele două pe care dvs. le-aţi nominalizat (Monica Macovei şi Roberta Anastase - n.r.), dar societatea civilă cred că mai poate fi reprezentată şi de către Sever Voinescu, un reprezentant redutabil al acestui segment, nu-l putem neglija nici pe proaspătul membru al PDL, Teodor Baconschi şi nici pe contracandidatul lui Emil Boc, Theodor Paleologu, un om care poate fi luat în calcul pentru o funcţie şi o reprezentare a societăţii civile la nivel atât de înalt în Partidul Democrat Liberal", afirmă democrat-liberalul.

Cât despre euro-deputatul Cristian Preda, acesta este "categoric unul dintre reprezentanţii societăţii civile care a fost dorit de mult timp şi este dorit şi acum în interiorul partidului şi în structurile de conducere".

Convenţia Naţională a PDL va avea loc pe 14 mai.

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL