Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ioan Oltean: Relaţia PDL-UDMR este relaxată şi normală

ioan-oltean-relatia-pdl-udmr-este-relaxata-normala.jpg

Liderii UDMR şi PDL caută reconcilierea, după scandalul de la Cluj.

Relaţia dintre PDL şi UDMR este "relaxată", spune la RFI secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean. Reacţia sa vine după ce protocolul dintre cele două formaţiuni a fost rupt la Cluj-Napoca.

Ioan Oltean dă asigurări că totul decurge "normal" în coaliţie. "Relaţia dintre UDMR şi Partidul Democrat Liberal la nivel naţional este o relaţie relaxată, o relaţie normală. Chiar acum a început şedinţa coaliţiei (ora 9.20-n.r.), iar liderii UDMR sunt prezenţi în număr mare, n-am observat pe feţele lor nici crispare, nici atitudini de reţinere. Dimpotrivă, sunt relaxaţi şi binevoitori în activitatea pe care o desfăşurăm aici", spune secretarul general al PDL.

Ioan Oltean aminteşte că "s-au mai întâmplat asemenea disensiuni în teritoriu (…), dar acestea nu sunt de natură a tensiona relaţiile la nivel naţional între liderii celor două formaţiuni politice".

În opinia lui Ioan Oltean, "este surprinzător că tocmai la Cluj s-a întâmplat, unde UDMR şi PDL au avut o relaţie excelentă atât la nivelul Consiliului Local, cât şi la nivelul Consiliului Judeţean. De aceea, rămân surprins că aceste relaţii s-au tensionat, dar eu cred că stă în atenţia primarului, a autorităţilor locale de la Cluj posibilitatea de a găsi împreună cu UDMR-ul soluţii care să înlăture tensiunile şi discuţiile create".

 

UDMR a rupt protocolul cu PDL la Cluj

 

UDMR a rupt sâmbătă protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, după ce Primăria a deschis o piaţă volantă pentru producătorii agricoli în centrul oraşului, în apropierea Bisericii Romano-Catolice "Sfântul Mihail" şi a Consulatului Ungariei, lucru care ar leza interesele "comunităţii maghiare".

Preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras, a declarat că "ultima picătură" în relaţiile dintre cele două formaţiuni a fost deschiderea pieţei volante, fără consultarea conducerii filialei judeţene a Uniunii.

Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre relaţia PDL-UDMR