Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ionuţ Popescu :

200812-8457.jpg

Ionuţ Popescu :

PD-L şi PSD au prea puţine priorităţi economice comune pentru a putea
forma un eventual Guvern. Iată ce dă de înţeles la RFI fostul ministru
de Finanţe Ionuţ Popescu, membru PD-L. Democrat-liberalii ar
prefera să formeze un viitor Executiv cu PNL, pentru că aceste două
formaţiuni au obiective economice comune, spune Popescu.

PD-L şi PSD au prea puţine priorităţi economice comune pentru a putea forma un eventual Guvern. Iată ce dă de înţeles la RFI fostul ministru de Finanţe Ionuţ Popescu (audio), membru PD-L.
Democrat-liberalii ar prefera să formeze un viitor Executiv cu PNL, pentru că aceste două formaţiuni au obiective economice comune, spune Popescu.
Reacţia sa vine după ce social-democraţii au anunţat că ar opta pentru un Guvern cu PD-L. Există însă o mare diferenţă între partidul lui Mircea Geoană şi cel al lui Emil Boc. PSD propune un impozit diferenţiat pe venit, în timp ce PD-L nu vrea să renunţe la cota unică de 16%, după cum explică Ionuţ Popescu.
"Nu, aici nu e nimic de negociat şi este într-adevăr punctul esenţial care ne desparte de PSD. Aici nu se poate negocia. După părerea noastră, cota unică şi-a aratat virtuţile şi nu se poate negocia nimic nici cu PSD, nici cu altcineva. Ăsta este un punct clar care ne desparte.
Sigur, acum se vor purta discuţii cu toate partidele, pentru că aşa se întâmplă în cazul negocierilor, dar eu am spus-o şi înainte de alegeri, o spun şi acum, cred că există compatibilităţi între PD-L şi PNL. În mod categoric, compatibilităţile sunt cu PNL. Sper ca liderii PNL să fie mai realişti, să nu se cramponeze că vor prim-ministru, că vor nu ştiu ce şi atunci aceste compatibilităţi vor arăta că apropierea se poate petrece între PD-L şi PNL aproape în mod natural", declară la RFI fostul ministru de Finanţe Ionuţ Popescu. (CR - 3 December 2008;21h)