Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor acuză lipsa de disciplină din coaliţie

parlament-romania.jpg

Parlamentul României

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pledează pentru un premier politic, nu unul tehnocrat. Ministrul Culturii declară la RFI că nu e nevoie de un prim-ministru independent, fără responsabilitate politică, pentru că şi aşa "disciplina e destul de afectată la nivelul coaliţiei".

Kelemen Hunor respinge ideea unui premier independent, avansată acum câteva luni de preşedintele Traian Băsescu. "Punctul meu de vedere este în continuare că avem nevoie de un premier politic, de un premier din partea coaliţiei, dacă vrem un Guvern de coaliţie. Dacă vrem un Guvern de tehnocraţi, bineînţeles se poate alege o altă soluţie", explică liderul UDMR.

O eventuală variantă de premier tehnocrat cu miniştri politici "sunt convins că nu va funcţiona nici pe termen scurt", mai spune ministrul Culturii.

Kelemen Hunor acuză lipsa de disciplină din coaliţie, la nivel parlamentar. "De patru-cinci săptămâni nu am reuşit să votăm nici o lege organică în Camera Deputaţilor. Avem o majoritate fragilă în Camera Deputaţilor, la Senat e o majoritate şi mai fragilă. E un Guvern politic. Disciplina e destul de afectată la nivelul coaliţiei şi nu mă refer la UDMR, că prezenţa noastră este de fiecare dată mai bună decât prezenţa colegilor noştri din celelalte formaţiuni politice şi nu reuşim să votăm legi organice. Vă daţi seama că un premier tehnocrat, care nu are o responsabilitate politică şi o răspundere politică faţă de coaliţie, ce se va întâmpla? În câteva săptămâni vor apărea iniţiative populiste şi vor fi votate cu un mare elan", consideră preşedintele UDMR.

 
Kelemen Hunor, intervievat de Cosmin Ruscior, despre premierul independent