Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor îl apără pe demisionarul Cseke Attila

kelemen-hunor-il-apara-demisionarul-cseke-attila.jpg

Kelemen Hunor critică subfinanţarea Sănătăţii, după demisia lui Cseke Attila.

"Nu se poate susţine o reformă pe termen lung fără bani". Iată ce spune la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după ce ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a dat demisia joi, 4 august. Kelemen Hunor se arată şi el nemulţumit de subfinanţarea sănătăţii şi spune că postul de ministru rămâne la UDMR. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că demisionează din funcţie. El este nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere.

După demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că a încercat să-l convingă pe acesta să rămână în funcţie, dar nu a reuşit.

Kelemen Hunor declară că "nu se poate susţine o reformă pe termen lung fără bani. Sistemul de sănătate nu va produce niciodată, nu este un sistem care trebuie să producă profit. Nu putem rămâne ultimii în Europa în ceea ce priveşte susţinerea sistemului de sănătate. Nu se poate considera că problemele din sănătate sunt nişte probleme de aritmetică. Sunt probleme politice. Fără o susţinere substanţială şi o decizie foarte clară, e greu să faci mult decât ce-a făcut domnul ministru Cseke".

 

Sănătatea rămâne la UDMR, după demisia lui Cseke Attila

 

Întrebat dacă postul de ministru al Sănătăţii rămâne la UDMR, după demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Kelemen Hunor a răspuns afirmativ: "Asta este înţelegerea în coaliţie şi dacă cineva vrea să rediscutăm înţelegerea, orice e posibil, dar în acest moment, aşa cum e stabilit protocolul de coaliţie, Ministerul Sănătăţii rămâne la UDMR".

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, 4 august, că demisionează din funcţie. El este nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere. Cseke Attila precizează că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe.

 
Kelemen Hunor, intervievat de Cosmin Ruscior, despre demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila