Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor nu aşteaptă "minuni" de la Leonard Orban

kelemen-hunor-nu-asteapta-minuni-leonard-orban.jpg

Kelemen Hunor cere răbdare în privinţa fondurilor europene, domeniu gestionat de acum înainte de Leonard Orban (foto).

Leonard Orban nu va avea un mandat uşor la Ministerul Afacerilor Europene, pentru că România are multe de recuperat în privinţa fondurilor europene. O spune la RFI ministrul Culturii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor e conştient că Leonard Orban va avea un mandat dificil ca ministru al Afacerilor Europene: "Nu va fi un mandat uşor, nu va fi o perioadă uşoară, pentru că în acest domeniu, România are foarte mult de recuperat. Sigur, domnul Orban nu va avea o responsabilitate directă în ceea ce priveşte fondurile, în ceea ce priveşte atragerea fondurilor, dar în ceea ce priveşte asistenţa tehnică este o responsabilitate uriaşă".

Ministrul Culturii e convins că "domnul Orban este un om care cunoaşte foarte bine instituţiile Uniunii Europene, cunoaşte foarte bine procedurile şi cunoaşte foarte bine problemele cu care se confruntă în acest moment România, administraţia centrală şi în special administraţiile locale, în domeniul achiziţiilor publice, în domeniul semnării contractelor". Kelemen Hunor adaugă: "Sunt convins că în perioada următoare el va reuşi să facă tot ce se poate omeneşte".

 

Kelemen Hunor: Nu trebuie să aşteptăm minuni de la Leonard Orban

 

Preşedintele UDMR nu aşteaptă "minuni" de la Leonard Orban. "E o misiune dificilă şi nu putem aştepta minuni de la domnul Orban, de la un singur ministru, de la un singur minister. Eu cred că trebuie să avem răbdare două-trei luni, dar încet-încet eu văd o îmbunătăţire a problemei absorbţiei fondurilor", încheie Kelemen Hunor.

Fostul consilier prezidenţial Leonard Orban a depus marţi seară jurământul în calitate de ministru al Afacerilor Europene. El va gestiona dosarul fondurilor europene.