Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lacrimi de fericire în Egipt

egipt-manifestanti-fericiti.jpg

Manifestanți fericiți în Egipt, după plecarea președintelui Mubarak de la putere.

Un val de fericire a cuprins întreg Egiptul, după anunțul privind demisia președintelui Hosni Mubarak. Artificiile au aprins cerul la Cairo, în timp ce manifestanții plângeau de bucurie. Mubarak a părăsit puterea vineri, după 30 de ani în fruntea statului egiptean.

Demonstranții din Piața Tahrir din Cairo au sărbătorit toată noaptea, dansând, scandând sloganuri și cântând de fericire.

Un poster uriaș trona în deja celebra piață din capitala egipteană : ”O știre de ultimă oră – Poporul a dărâmat regimul”.

Anunțul i-a luat pe toți egiptenii prin surprindere. În toată țara, șoferii au început să claxoneze, iar unii oameni au tras focuri de armă în aer.

Egiptul este liber”, striga unul dintre manifestanți. ”Suntem un popor măreț și am făcut un lucru măreț”, a continuat el.

Sărbătoarea a continuat în alte orașe. La Alexandria, de exemplu, sute de oameni agitau steaguri, fluierau și dansau.

Televiziunea egipteană de stat, ținută sub control strict de președintele Mubarak a început să difuzeze imagini de la manifestațiile de bucurie din toată țara.

Amintim, Hosni Mubarak a demisionat vineri seară de la conducerea Egiptului. Anunțul a fost făcut de vice-președintele Omar Suleiman, cel căruia Mubarak îi predase atribuțiile sale prezidențiale cu o zi înainte.