Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lăzăroiu: Şi ce dacă Ungureanu a fost şeful SIE? Nici George Bush senior n-a venit de la mănăstire!

lazaroiu-ce-ungureanu-fost-seful-sie-george-bush-senior-n-venit-manastire.jpg

Mihai Răzvan Ungureanu este o alegere bună pentru postul de premier, crede Sebastian Lăzăroiu.

Desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca premier este "o alegere bună", spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El crede că ar trebui să se facă abstracţie de faptul că Ungureanu a fost şeful SIE, pentru că "nici George Bush senior n-a venit de la mănăstire când a fost ales preşedinte, tot din zona serviciilor a venit".

Pentru Sebastian Lăzăroiu, desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca premier a fost o idee bună. "Eu cred că e o alegere bună. Aş face abstracţie pentru moment de faptul că e fostul şef al unui serviciu secret. Totuşi, aş accentua mai mult experienţa pe care o are în relaţiile externe şi în diplomaţie, e foarte important pentru România în contextul actual. România nu poate fi scoasă din contextul internaţional. Tot ce ni se întâmplă rău din cauza crizei economice ni se întâmplă pentru că trăim într-o lume globalizată. Răzvan Ungureanu cred că e unul dintre cei care cunosc foarte bine aceste condiţionări externe. Avem de-a face cu un cunoscător al unui context foarte complicat", apreciază fostul consilier prezidenţial şi fost ministru al Muncii.

Premier desemnat

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial

AscultăDownload

Sebastian Lăzăroiu consideră că e mai puţin important faptul că premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, vine din zona serviciilor secrete: "Sigur, s-a discutat că vine din serviciile secrete. Nu e doar modelul rusesc. Vă amintesc că nici George Bush senior n-a venit de la mănăstire când a fost ales preşedinte, tot din zona serviciilor a venit! Nu ştiu dacă are rost să ne facem atâtea probleme legate de provenienţa din structurile speciale ale actualului premier desemnat".

În opinia lui Sebastian Lăzăroiu, "vechiul Guvern a avut o singură problema majoră: comunicarea. Acum e învestit un nou Cabinet cu altă credibilitate. Nu e suficient ca oamenii să creadă mai mult în noul Cabinet, ai nevoie şi de comunicatori mai buni. Miniştrii (despre care se vorbeşte în presă că ar urma să nu mai facă parte din viitorul Guvern-n.r.) în general şi-au cam făcut treaba, să ştiţi, dar nu au excelat deloc în comunicare".