Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lăzăroiu: Faptul că Victor Ponta se vede singurul îndreptăţit să fie premier după alegeri e o copilărie!

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

PSD nu duce lipsă de oameni care să facă faţă funcţiei de prim-ministru mult mai bine decât Victor Ponta, spune la RFI consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. În opinia sa, Mircea Geoană ar fi un premier "mult mai responsabil". Lăzăroiu nu vede o criză politică după alegeri şi nu se aşteaptă la o nouă suspendare a preşedintelui.

Sebastian Lăzăroiu consideră că "Victor Ponta se află din nou, după ce o perioadă a vrut să arate că poate să se acomodeze cu cerinţele Bruxelles-ului, se află din nou împotriva recomandărilor exprese ale Comisiei Europene. Deci cred că-şi face planuri... bun, e campanie, trebuie să transmită un mesaj militanţilor, apropiaţilor lui, dar nu cred că după 9 decembrie vom avea un premier care s-a dovedit şi se dovedeşte în continuare antieuropean. El mai are câte o şansă, câte o şansă, dar le iroseşte pe toate".

 

Geoană premier?

 

În opinia lui Lăzăroiu, "PSD-ul e un partid mare şi pe de o parte înţelege, sunt oameni acolo care înţeleg foarte bine care sunt problemele lui Victor Ponta în raport cu Uniunea Europeană şi sunt oameni care îşi doresc la fel de mult ca domnul Ponta în PSD să ocupe funcţia de premier. Deci din punctul ăsta de vedere, eu nu m-aş îngrijora prea tare că nu mai există nimeni pe-acolo, sigur, în cazul în care PSD va obţine un scor care să-i permită să dea premierul, dar nu m-aş îngrijora că PSD duce lipsă de oameni care să facă faţă acestei funcţii mult mai bine decât Victor Ponta!".

"Mircea Geoană mi se pare de departe un om mult mai responsabil şi uitaţi-vă totuşi la relaţiile pe care Geoană le are în exterior cu Departamentul de Stat, cu oficiali, cu lideri importanţi ai Uniunii Europene. Despre el se poate spune cu siguranţă că nu are problemele pe care le are Victor Ponta în relaţiile cu organismele, cu partenerii noştri internaţionali (...). Chestia asta că Victor Ponta se vede singurul îndreptăţit e o copilărie a lui!", crede consilierul prezidenţial.

Unii lideri ai USL au spus că dacă Traian Băsescu nu-l desemnează pe Victor Ponta premier, în cazul în care USL obţine 50% plus 1 la alegeri, preşedintele riscă o nouă suspendare. Sebastian Lăzăroiu nu se aşteaptă însă la o nouă încercare de demitere a preşedintelui: "Nu cred că vom fi în situaţia asta, pentru că nimeni nu e interesat de declanşarea unei alte crize politice. Eu cred că preşedintele şi toate partidele vor fi interesate să fie respectată Constituţia în litera şi spiritul ei şi să respectăm, evident, rezultatul alegerilor. Eu chiar nu văd o criză politică după alegeri".

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre scenariul Victor Ponta-premier după alegeri