Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lăzăroiu recomandă PDL să ia în serios Uniunea Social Liberală

palatul-victoria.jpg

USL nu va ajunge la Palatul Victoria, crede Sebastian Lăzăroiu.

Partidul Democrat Liberal este avantajat de pe urma înfiinţării USL. O spune la RFI consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. El se aşteaptă ca democrat-liberalii să crească în sondaje, ca urmare a coalizării Opoziţiei împotriva lor. Consilierul crede însă că PDL ar trebui să ia în serios USL.

Sebastian Lăzăroiu crede că Uniunea Social Liberală nu are şanse să ajungă la putere. "În perioada imediat următoare sunt şanse mici să se întâmple lucrul ăsta", spune consilierul prezidenţial.

El declară însă că PDL trebuie să ia în serios înfiinţarea USL : "E clar că PDL trebuie să ia în serios deocamdată constituirea acestei forţe. Deocamdată această alianţă e o realitate şi ea trebuie luată ca atare. Şi eu cred că există în spatele constituirii acestei alianţe o oarecare grabă, o teamă a PSD şi PNL că ar putea să rateze şi alegerile din 2012, să nu vină la guvernare nici după aceste alegeri".

Lăzăroiu se aşteaptă ca PDL să crească în sondaje, datorită coalizării PSD, PNL şi PC împotriva sa. "PDL este avantajat, pentru că va fi PDL vs. USL şi asta poate să-i aducă o creştere PDL-ului în sondaje. E un fenomen pe care-l vedem destul de des, în special la alegeri. Când mai multe forţe se aliază împotriva unui agregat mai mic, automat agregatul respectiv creşte", precizează consilierul prezidenţial.

Partidul Social Democrat şi alianţa PNL - PC au semnat sâmbătă protocolul Uniunii Social Liberale. Obiectivul principal este formarea altei majorităţi în Parlament şi răsturnarea Puterii actuale.

 
Sebastian Lăzăroiu intervievat de Cosmin Ruscior