Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lăzăroiu despre scandalul CSM: Asta cu preşedintele care ne bagă la închisoare o auzim de ani de zile, ne-am plictisit

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, respinge orice legătură a preşedintelui suspendat cu scandalul de la CSM. Sociologul spune la RFI că este "ridicol" să afirmi că un preşedinte suspendat şi fără puteri poate influenţa justiţia.

Doi procurori de la Consiliul Superior al Magistraturii au intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ei ar fi negociat cu persoane din conducerea USL preluarea funcţiilor de procuror general, respectiv de procuror-şef al DNA.

Sebastian Lăzăroiu respinge orice acuzaţie de implicare în acest caz, la adresa lui Traian Băsescu: "Dacă era vorba de preşedintele în funcţie, cred că-i mai credea cineva, dar preşedintele suspendat, care stă într-un sediu de campanie undeva pe lângă bulevardul Dacia, să influenţeze de acolo justiţia...".

Scandalul CSM

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial

AscultăDownload

"Sigur, asta cu preşedintele care ne bagă la închisoare o auzim de ani de zile. Care cum ajunge pe la DNA şi dă cu subsemnatul, care cum e condamnat chiar de judecători spune: "Băsescu are ceva cu mine, Băsescu mi-a făcut asta". Aproape că ne-am plictisit toţi de acest laitmotiv!", continuă sociologul.

Sebastian Lăzăroiu spune că "sunt ridicoli cei de la USL! Un preşedinte fără puteri, că nu mai are nici o prerogativă preşedintele, a influenţat justiţia. N-a făcut asta preşedintele nici când era preşedinte în exerciţiu, cu atât mai puţin ar putea s-o facă atunci când nu mai are nici o putere".

Descinderile DNA de la CSM par o poveste cusută cu aţă albă, se mulează pe o temă de campanie lansată în spaţiul public de Traian Băsescu, spunea miercuri la RFI vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu.