Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lăzăroiu: Traian Băsescu va decide cine va câştiga prezidenţialele din 2014

lazaroiu-traian-basescu-decide-cine-castiga-prezidentialele-2014.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele Traian Băsescu nu se va implica direct în activităţile fundaţiei Mişcarea Populară, dar o va sprijini şi cât va fi preşedinte şi după. O spune la RFI consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. El crede că Băsescu va decide cine va câştiga prezidenţialele din 2014.

Sebastian Lăzăroiu precizează că "Mişcarea Populară este o fundaţie şi atâta tot, dar sigur, dacă la un moment dat activităţile fundaţiei pot duce la un angajament politic... dar asta nu e o decizie pe care s-o ia grupul de iniţiativă(...). Fundaţia nu-şi propune să înlocuiască PDL-ul sau alt partid pe centru-dreapta, dar încearcă să asigure un suport programatic pentru lipsa care există acum în zona asta, o platformă pentru cei care vor să se exprime".

Ce rol va juca Traian Băsescu în Mişcarea Populară? Sebastian Lăzăroiu declară că "preşedintele nu se va implica direct în activităţile fundaţiei, dar în mod evident şi am discutat asta cu domnia sa, va sprijini activităţile şi cât va fi preşedinte şi evident, după ce nu va mai fi preşedinte, deci ăsta-i genul de implicare, pe care noi o vedem în momentul ăsta".

 

"Influenţa" Mişcării Populare

 

Sebastian Lăzăroiu apreciază că "şi dacă va rămâne o fundaţie, (Mişcarea Populară-n.r.) va avea o influenţă foarte importantă în candidatura de centru-dreapta din 2014. O influenţă, sper eu, în special la nivelul acesta al valorilor, al principiilor, al susţinerii valorice, dar pe de altă parte, sper să aibă o influenţă la fel de mare, cum va avea preşedintele Traian Băsescu. Eu cred că preşedintele Traian Băsescu va decide, cu sprijinul pe care-l va avea, cine va câştiga prezidenţialele din 2014".

Consilierul prezidenţial, Cristian Diaconescu a anunţat luni pe blog decizia de iniţiere a procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară".

"Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară. Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă, semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio-politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc", a scris Diaconescu.

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Traian Băsescu şi Mişcarea Populară